Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA IZBISTRITE ZAMUĆENU SUPU: Trikovi naših baka koji očas posla "spašavaju" ručak

Autor Marija Brčić

Evo kako da uvek imate savršeno bistru supu.

 Kako se bistri supa Izvor: Shutterstock

Domaća supa je neizostavan deo svakog porodičnog ručka, bilo je da sa rezancima ili knedlama, a njene blagodeti nadaleko su poznate. Najčešće se sprema sa piliećim ili goveđim mesom.

Povrće kojim obiluje - od celera, luka i paškanata do šargarepe i peršuna, čine je jednim od najzdravijih obroka. Ukoliko pravite domaću supu, a niste baš vični poput bake, onda vam se sigurno desilo da na kraju kuvanja, supa bude zamućena. Da se to više ne bi dešavalo, odajemo vam četiri trika koji će vam izbistriti supu za tren oka.

1. Goveđa supa biće bistrija, ako joj dok se kuva dodate ljuske od jajeta, a posle je jednostavno procedite.

Možda će vas zanimati

2. Belance ima sposobnost da apsorbuje čvrste čestice, pa ovo svojstvo može korisno da se upotrebi ako je supa mutna. Najlakše će se izbistriti ako joj se doda malo lupanog belanceta, ostavi 10-15 minuta da vri i onda procedi kroz gustu cediljku.

3. Želite li da supa bude lepe boje i bistra, šargarepu prvo propržite na malo masnoće, a potom je dodajte vodi u kojoj se već kuva meso sa ostalim povrćem za supu.

4. Naše bake su često znale da pre nego što ubace crni luk u supu, prvo ga malo proprže na plotni ili ringli. Pored toga što daje posebnu aromu, upravo on je zaslužan za bistinu. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti