Iako mnogi recepti započinju sa dinstanjem luka, malo ga ko uživa u seckanju istog. Zbog toga često pribegavamo korišćenju raznih aparata za seckanje povrća, međutim kada se radi o maloj količini luka ipak ćemo to radije ručno uraditi.
Jedna žena je na društvenoj mreži TikTok pokazala i kako da to uradimo na najbrži mogući način. Lindzi za svoju tehniku seckanja luka kaže da je "jedina logična", a njen je video pregledan više od 2 miliona puta.
- Htela sam da vam pokažem kako ja seckam luk, mnogima se čini da je ovo čudan način, ali meni je samo tako logično - rekla je ona.
Kako objašnjava, prvo je potrebno oljuštiti luk, a potom ravno iseći gornju stranu, dok se na donjoj strani (pri korenu) luk ostaje ceo.
- Zatim ga zarezujete od vrha do dna; okrećete ga i zarežete pa ostavite centimetar razmaka i opet zarežete, itd., vodeći računa na razmak između zasecanja, tako da povrće ostane u jednom komadu - objasnila je, kao što neki seku narandžu.
- Zašto bi ga iko seckao drugačije - kaže ona u videu.
- To nije čudno, to je genijalno - samo je jedan od komentara, a mnogi drugi su zaključili da su zapravo celi život pogrešno seckali luk.
Kako zapravo izgleda ovaj postupak, pogledajte u videu u nastavku teksta:
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Tortilje sa pohovanom piletinom, kao iz KFC-a
Šarani kolač sa džemom od maline
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima