Iako mnogi recepti započinju sa dinstanjem luka, malo ga ko uživa u seckanju istog. Zbog toga često pribegavamo korišćenju raznih aparata za seckanje povrća, međutim kada se radi o maloj količini luka ipak ćemo to radije ručno uraditi.
Jedna žena je na društvenoj mreži TikTok pokazala i kako da to uradimo na najbrži mogući način. Lindzi za svoju tehniku seckanja luka kaže da je "jedina logična", a njen je video pregledan više od 2 miliona puta.
- Htela sam da vam pokažem kako ja seckam luk, mnogima se čini da je ovo čudan način, ali meni je samo tako logično - rekla je ona.
Kako objašnjava, prvo je potrebno oljuštiti luk, a potom ravno iseći gornju stranu, dok se na donjoj strani (pri korenu) luk ostaje ceo.
- Zatim ga zarezujete od vrha do dna; okrećete ga i zarežete pa ostavite centimetar razmaka i opet zarežete, itd., vodeći računa na razmak između zasecanja, tako da povrće ostane u jednom komadu - objasnila je, kao što neki seku narandžu.
- Zašto bi ga iko seckao drugačije - kaže ona u videu.
- To nije čudno, to je genijalno - samo je jedan od komentara, a mnogi drugi su zaključili da su zapravo celi život pogrešno seckali luk.
Kako zapravo izgleda ovaj postupak, pogledajte u videu u nastavku teksta:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus