Ako niste ljubitelj žila na mesu sigurno ste se mučili kako da ih isečete, a da ne bacite pola mesa. Kako se često nalaze na nezgodnom mestu, teško im je pristupiti. Ako želite sređeno i čisto meso, trebaće vam viljuška i ubrus. Pomoću ovog jednostavnog trika bez muke ćete očistiti sve žile i pripremiti meso za prženje ili pečenje.
Ovo ne važi samo za piletinu, nego za sve vrste mesa. Ono što treba da uradite je da žilu provučete kroz viljušku, pa da njen kraj uhvatite ubrusom i vučete. Ako vam nije najjasnije šta treba da uradite, pogledajte kratak video ispod.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus