Ako niste ljubitelj žila na mesu sigurno ste se mučili kako da ih isečete, a da ne bacite pola mesa. Kako se često nalaze na nezgodnom mestu, teško im je pristupiti. Ako želite sređeno i čisto meso, trebaće vam viljuška i ubrus. Pomoću ovog jednostavnog trika bez muke ćete očistiti sve žile i pripremiti meso za prženje ili pečenje.
Ovo ne važi samo za piletinu, nego za sve vrste mesa. Ono što treba da uradite je da žilu provučete kroz viljušku, pa da njen kraj uhvatite ubrusom i vučete. Ako vam nije najjasnije šta treba da uradite, pogledajte kratak video ispod.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem