Ako niste ljubitelj žila na mesu sigurno ste se mučili kako da ih isečete, a da ne bacite pola mesa. Kako se često nalaze na nezgodnom mestu, teško im je pristupiti. Ako želite sređeno i čisto meso, trebaće vam viljuška i ubrus. Pomoću ovog jednostavnog trika bez muke ćete očistiti sve žile i pripremiti meso za prženje ili pečenje.
Ovo ne važi samo za piletinu, nego za sve vrste mesa. Ono što treba da uradite je da žilu provučete kroz viljušku, pa da njen kraj uhvatite ubrusom i vučete. Ako vam nije najjasnije šta treba da uradite, pogledajte kratak video ispod.
Izvor: Stvar ukusa
Pohovane pljeskavice od krompira punjene spanaćem i sirom
Najmekše kiflice sa krem sirom i suvim grožđem
Pileći ragu u sosu od belog vina
Čokoladna torta sa karamelom
Bečke šnicle sa sosom od pečuraka, klasik koji svi vole