Puter se često koristi u pripremi kolača, ali i slanih jela. Takođe, neophodan je za domaće kiflice, a često se dešava da pržite na puteru. Sečenje putera može da bude pipav posao, pogotovo ako je sobne temerature, jer se kliza.
Kako bi uštedeli vreme puter isecite čim ga kupite i posle samo uzimajte koliko vam je potrebno. Čuvajte u frižideru, a ako vam treba sobne temeprature, samo izvadite komada koliko je potrebno.
Za ovaj trik su potrebni pek papir koji ćete iseći u obliku pravouganika i puter. Naravno i posuda u kojoj ćete ga čuvati. Puter odmotajte, pa na nož stavite isečen pek papir, tako da preklopite i onda isecite parče putera. Tako radite dok sve ne isečete.
Puter odložite u frižider i uzimajte onoliko koliko vam je potrebno. Odlična je stvar što nož posle sečenja ne morate da perete.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem