Puter se često koristi u pripremi kolača, ali i slanih jela. Takođe, neophodan je za domaće kiflice, a često se dešava da pržite na puteru. Sečenje putera može da bude pipav posao, pogotovo ako je sobne temerature, jer se kliza.
Kako bi uštedeli vreme puter isecite čim ga kupite i posle samo uzimajte koliko vam je potrebno. Čuvajte u frižideru, a ako vam treba sobne temeprature, samo izvadite komada koliko je potrebno.
Za ovaj trik su potrebni pek papir koji ćete iseći u obliku pravouganika i puter. Naravno i posuda u kojoj ćete ga čuvati. Puter odmotajte, pa na nož stavite isečen pek papir, tako da preklopite i onda isecite parče putera. Tako radite dok sve ne isečete.
Puter odložite u frižider i uzimajte onoliko koliko vam je potrebno. Odlična je stvar što nož posle sečenja ne morate da perete.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus