Кuvani krompir je jedan od najpopularnijih priloga, od njega se pravi i krompir salata koja je odličan izbor uz ribu ili morske plodove. Odlično se slaže i sa mesom, kao što su ćufte u paradajz sosu, a možete da napravite i pire.
Krompir se dugo kuva, ali iskusni kuvari su otkrili tajnu šta da uradite kako bi se ovo povrće brže skuvalo. Vrlo je jednostavno.
Pre nego što ga stavite u šerpu, oljuštite krompir i stavite u čistu sudoperu. Pustite da teče hladna voda. Krompir može da stoji u posudi sa ledenom vodom, ali je bolje ako je pod mlazom. Tako treba da stoji nekih minut.
Nakon toga, kuvajte krompir. To što je bio pod mlazom ledene vode pomoći će da se brže skuva. Ovaj trik će poboljšati ukus krompiru, jer on neće biti skrobast i gnjecav.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike