Kada pržite meso ili povrće u tiganju uvek ostane višak ulja koje onda morate da prosipate, a to je načešći uzrok zapušavanja sudopere. Takođe, neki put treba da dodate nešto u jelo, ali prvo treba da se ocedi ulje, pa kako ne biste komplikovali, mi vam otkrivamo jednostavan trik. Potreban je samo ubrus i hvataljka.
Ovim trikom je oduševljeno skoro 20 miliona ljudi na Tik Toku, jer je vrlo praktičan. Sve što treba da uradite je da ispržite npr. mleveno meso, a zatim da uzmete ubus i presvijete ga. Pokupite ga hvataljkom, tako što ćete pomeriti meso u drugi deo tiganja i malo ćete ga nakriviti.
Olakšava pranje, ali i ako treba da dodate još nešto u meso, a ne želite da bude previše masno.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus