Ako dugo korisitite šerpe i tiganje, oni će malo potamneti na dnu. Stavljate ih na šporet koji možda prethodno niste očistili, a kada perete posuđe, ne posvetite previše vremena da oribate dno, pa oni svakom sledećom upotrebom više zagore.
Sada ne morate da bacate šerpe i tiganje, već brzo i bez previše ribanja očistite vaše posuđe. Napravite jednostavno sredstvo od dva sastojka zbog kojeg će se posuđe cakliti.
Prvo, šerpe i tiganje koje želite da oribate prvo potopite. Sipajte tiplu vodu u kadu i malo deterdženta za sudove, pa ostavite posuđe 20 minuta. Zatim izvadite, pa pospite sa malo soli i limnuskom kiselinom dno tiganja. Vlažnim sunđerom malo protrljajte i dno će ponovo sijati. Isperite na kraju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus