Ako dugo korisitite šerpe i tiganje, oni će malo potamneti na dnu. Stavljate ih na šporet koji možda prethodno niste očistili, a kada perete posuđe, ne posvetite previše vremena da oribate dno, pa oni svakom sledećom upotrebom više zagore.
Sada ne morate da bacate šerpe i tiganje, već brzo i bez previše ribanja očistite vaše posuđe. Napravite jednostavno sredstvo od dva sastojka zbog kojeg će se posuđe cakliti.
Prvo, šerpe i tiganje koje želite da oribate prvo potopite. Sipajte tiplu vodu u kadu i malo deterdženta za sudove, pa ostavite posuđe 20 minuta. Zatim izvadite, pa pospite sa malo soli i limnuskom kiselinom dno tiganja. Vlažnim sunđerom malo protrljajte i dno će ponovo sijati. Isperite na kraju.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem