Ruska salata je jako popularna među Srbima i obično se jede kada su praznici. Svi jedva čekaju da se na svečani sto iznese ruska. Kako se približava Uskrs, većina domaćica će je poslužiti za ručak. Pravi se lako i brzo, a obično svi u nju dodaju majonez da sjedine sastojke.
Majonez jeste popularan i omiljen sos, ali ne može se reći da je dijetetski, zdrav ili prirodan, i ozbiljno opterećuje stomak. Sada možete da ga zamenite drugom namirnicom, koja je jednako ukusna, a laganija.
Tešku hranu možemo da jedemo zimi, a kako se bliži lepo vreme, a Uskrs pada na proleće, lepše i ukusnije je da čuvenu salatu napravite sa kiselom pavlakom.
Često je i profesionalni kuvari koriste umesto majoneza. Poboljšaće ukus, malo je zdravija, a lepo će sjediniti sastojke.
Ako želite još zdraviju salatu, možete da začinite maslinovim uljem, ono će naglasiti ukus svih sastojaka, ali neće biti prava ruska. Bolje je ako koristite pavlaku, ona dostojno menja majonez.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem