Ruska salata je jako popularna među Srbima i obično se jede kada su praznici. Svi jedva čekaju da se na svečani sto iznese ruska. Kako se približava Uskrs, većina domaćica će je poslužiti za ručak. Pravi se lako i brzo, a obično svi u nju dodaju majonez da sjedine sastojke.
Majonez jeste popularan i omiljen sos, ali ne može se reći da je dijetetski, zdrav ili prirodan, i ozbiljno opterećuje stomak. Sada možete da ga zamenite drugom namirnicom, koja je jednako ukusna, a laganija.
Tešku hranu možemo da jedemo zimi, a kako se bliži lepo vreme, a Uskrs pada na proleće, lepše i ukusnije je da čuvenu salatu napravite sa kiselom pavlakom.
Često je i profesionalni kuvari koriste umesto majoneza. Poboljšaće ukus, malo je zdravija, a lepo će sjediniti sastojke.
Ako želite još zdraviju salatu, možete da začinite maslinovim uljem, ono će naglasiti ukus svih sastojaka, ali neće biti prava ruska. Bolje je ako koristite pavlaku, ona dostojno menja majonez.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus