Pasta sa kačkavaljem je hrana koju većina ljudi obožava, ali pranje rendea mnogim domaćima predstavlja pravu noćnu moru. Jer, ko voli da izvlači ostatke hrane koje se obavezno zavuku u njegove nepristupačne rupice?

Upravo zbog toga, video koji je postavio jedan korisnik TikToka oduševio je mnoge domaćice na ovoj društvenoj mreži. On u videu pokazuje kako da koristite rende, a da ga ne uprljate, tako da se posle korišćenja ne morate ni da ga perete.

Ovaj trik je vrlo jednostavan - sve što vam je potrebno je plastična kesica. Kada plastičnu kesu stavite preko rendea, oštrice kuhinjske sprave ostaju netaknute, ali ipak dovoljno snažne da usitne kačkavalj ili na primer, kao u videu beli luk.

Jednu domaćicu je interesovalo da li kesica može da pukne, ali autor ju je uverio da do toga ne može da dođe.

Ipak, njegov savet nije oduševio baš sve. Naprotiv, mnogi su ga napali jer koristi plastičnu kesicu, ali je mnogo više negativnih komentara dobio jer "podržava lenje domaćice".

- Ovo nije higijenski - prokomentarisala je jedna korisnica TikToka.

- Prestanite da olako trošite plastiku koja se ne razgrađuje, jednostavno operite rende - napisao je drugi korisnik ove društvene mreže.

A kako izgleda postupak u kom rende ostaje potpuno čisto pogledajte u videu u nastavku teksta.

Trik sa čisto rende tiktok/kanisrezepte

Izvor: Stvar ukusa