Uvek je bolje ako u kuhinji za seckanje povrća, mesa, ribe... koristite drvene, a ne plastične daske. Poznato je da se na plastičnim daskama više bakterija skuplja. S druge strane, drvene ne treba da se peru često i sa deterdžentom. Obično ih svaka domaćica samo propere, a jednom nedeljno koristi i prašak za sudove. Ako se češće peru, one će upijajti mirise i boje i lakše će propasti. 

Drvo se održava na poseban način i potrebno je s vremena na vreme da se steriliše. Ali, ništa od toga vam ne pomaže da skroz uklonite prljavštinu. Postoji i ona koja nije vidljiva golim okom. 

Sada možete da uklonite svu prljavštinu bez ribanja i puno muke. Jednostavan trik sve rešava. 

Sve što treba da uradite je da u neku tepsiju ili alu tepsiju za pečenje stavite daske ili dasku, pa da prelijete vrelom vodom. Preko sipajte malo deterdženta za sudove i ostavite sat vremena. Nakon toga u tepsiji ćete primetiti ostatke hrane. 

Pročitajte i kako da operete pleh bez puno muke. 

TikTok/ tanyahomeinspo Kako da operem drvenu dasku

Izvor: Stvar ukusa