Uvek je bolje ako u kuhinji za seckanje povrća, mesa, ribe... koristite drvene, a ne plastične daske. Poznato je da se na plastičnim daskama više bakterija skuplja. S druge strane, drvene ne treba da se peru često i sa deterdžentom. Obično ih svaka domaćica samo propere, a jednom nedeljno koristi i prašak za sudove. Ako se češće peru, one će upijajti mirise i boje i lakše će propasti.
Drvo se održava na poseban način i potrebno je s vremena na vreme da se steriliše. Ali, ništa od toga vam ne pomaže da skroz uklonite prljavštinu. Postoji i ona koja nije vidljiva golim okom.
Sada možete da uklonite svu prljavštinu bez ribanja i puno muke. Jednostavan trik sve rešava.
Sve što treba da uradite je da u neku tepsiju ili alu tepsiju za pečenje stavite daske ili dasku, pa da prelijete vrelom vodom. Preko sipajte malo deterdženta za sudove i ostavite sat vremena. Nakon toga u tepsiji ćete primetiti ostatke hrane.
Pročitajte i kako da operete pleh bez puno muke.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem