Mašina za sudove postala je neiziostavan deo u mnogim domaćinstvima, koja domaćicama olakšava pranje sudova i štedi njihovo vreme. Ipak, ni ona ponekad nije garancija da će sudovi biti savršeno čisti. Zato se vrlo često, da bi bili oprani kako treba, tanjiri, escajg, šerpe i čaše ispiraju pre stavljanja u mašinu.

Međutim postoji jedan jednostavan trik kako da u mašini savršeno operete posuđe da bude kristalno čisto, a podelila ga je korisnica TikToka Karolin Mekaulej iz Australije.

Reč je o vrlo jednostavnoj stvari: napravite loptice od aluminijumske folije i ubacite je u mašinu za pranje sudova.

Trik sa aluminijmskom folijom za čisto posuđe TikTok/carolina.mccauley

Ona tvrdi da ćete odmah videti razliku na posuđu, posebno na metalnim loncima i priboru za jelo koji će izgledati kao novi, jer će folija s njega obrisati prljavštinu.

Osim za mašinu za sudove, delotvornost aluminijumskih loptica je sjajna kada je u pitanju mašina za pranje veša, a princip je isti: od folije oblikujte lopticu i ubacite je u bubanj zajedno sa rubljem.

Aluminijumska folija oslobodiće veš statičkog elektriciteta i omekšati ga, što je idealno ukoliko vam je nestalo tečnom omekšivača, a mrzi vad da idete do prodavnice.

Izvor: Stvar ukusa