Koliko god se činila jednostavno, priprema soka od limuna ponekad nije baš najlakša stvar. Ručno ceđenje voća zahteva pripremu glavnih "alata" - daščice, noža i cediljke, a nakon što dobijemo sok, obično nas sačeka i dodatno čišćenje kuhinjskih elemenata.

Da bismo izbegli prljanje kuhinje, a ujedno na najbrži način iscedili limun, možemo se poslužiti jednim korisnim trikom sa TikToka koji je uspeo da oduševi domaćice širom sveta. Najbolje od svega je činjenica da za ovaj postupak treba da odvojite samo 30 sekundi!

Sve što treba da uradite je da nekoliko sekundi portrljate limun po ravnoj površini, idealno na stolu ili kuhinjskoj ploči, kako bi membrane popustile.

Potom vam je potreban oštar predmet -  metalni ražnjić, a može da posluži i deblja čačkalica, da biste napravili rupu na ispupčenju (mestu gde raste stabljika), ali vodite računa da ne izađe na drugi kraj limuna. 

Nakon toga, uklonite stapić i pritisnete limun po sredini, ali tako da je "otvor" uperen ka šolji u koju želite da ga iscedite.

Limunov sok će na taj način iscureti ravno, kao da ga sipate iz tetrapaka, a nijedna kap neće izaći na sto ili podlogu na kojoj ga cedite, pa nećete morati da brišete. Ukoliko vam nije potreban sok od celog limuna, vratite ga u frižider, jer na ovaj način će duže ostati svež i moćićete da ga koristite i sutradan.

Celokupan postupak pogledajte u videu u nastavku teksta.

Izvor: Stvar ukusa

Trik za ceđenje limuna bez nereda tiktok/jacquibaihn