Đumbir, biljka koja je do skoro bila nepoznata za većinu naših domaćica, danas je sve više prisutna na našim trpezama. Razlozi za to su ne samo korisna svojstva đumbira koji je odličan prirodni antioksidant, već i njegov specifični ukus, koji se sviđa većini.

Jedan od izazova, sa kojim se susreću oni, koji su rešili da pripreme čaj od đumbira ili drugu poslasticu, je to kako da ga oljušte i očiste.

Sigurno ste već probali razne načine da oljuštite đumbir, ali se zadatak pokazao težim od očekivanog. Obične ljuštilice za povrće ne pomažu da se dobro oljušti, a i sam koren se ne može očistiti onako kao što očekujemo.

Nož za čišćenje se pretvara u pravi košmar, pri čemu se veći deo đumbira baca zajedno sa otpadom.

Ljuštenje i čišćenje đumbira kašičicom za kafu je najefikasniji način, jer se tom prilikom ne gubi ni deo korena, već se samo skida kora. U zavisnosti od veličine samog đumbira, možemo ga oljuštiti uz pomoć kašičice ili kašike - efekat je isti.

Trik za čišćenje đumbira tiktok/mamalatinatips

Zbog toga, kada sledeći put treba da očistite koren đumbira, vratite u fioku oštre noževe i standardne ljuštilice za povrće. Uzmite kašičicu za čaj ili kafu i lako i brzo očistite aromatični koren.

Probajte i bićete oduševljeni kako lako i brzo možete oljuštiti đumbir, a uštedećete dosta vremena i truda.

Izvor: Stvar ukusa