Među prvim jela koje svaka domaćica treba da nauči da spremi je supa. Ona nije teška za pravljenje, ali ne uspeva svima savršeno. Onako kako su je spremale naše bake retko ko zna da ponovi, jer to su recepti koji se prenose s kolena na koleno i koji se kriju. Ali, mi vam otkrivamo trik najlepše supe ikada. Možda će vam delovati čudno, ali potrebno je da u nju dok se kuva dodate 2 kašike šećera.
On će šargarepu učiniti lepšom i samim tim će poboljšati ukus celoj supi. U nju možete da dodate domaća rezanca, ali i savršene knedle.
Sastojci:
- 6 l vode
- 1 očišćena pileća leđa
- 1 ćureći vrat
- oko 300 g junetine
- 1 veza zeleni
- 2-3 šargarepe
- 2-3 štapića celera
- keleraba (nije obavezna)
- 2 kašike šećera
Priprema:
U veliku šerpu sipajte vodu, pa dodajte meso i povrće, šećer, so i biber. Kuvajte nekih 2 sata, a kada supa proključa skidajte penu. Kada Je meso omeškšalo kao i povrće procedite supu i vratite šargarepu. Dodajte rezance ili knedle.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem