Pržena hrana je veoma ukusna i svima omiljena, ali nije poželjno da se jede često, pošto nije najzdravije da se tako masno. Za prženje se koristi ulje ili puter, a oni su dosta jaki i masni, a pogotovo ako treba da se sipa dosta, kao što je to slučaj sa pomfritom, mekikama ili uštipcima.
Maslinovo ulje je malo zdravije, ali nije preporučljivo da se prži u njemu. Ono služi da se začini salata, riba koja je već ispržena... Ako ste na dijeti ili jednostavno samo vodite računa da se zdravo hranite, nije preporučljivo da jedete prženu hranu. Ali, ko može da joj odoli?
Nudimo vam savršeno rešenje koje će dostojno zameniti ulje ili puter. Reč je o bujonu od povrća. Već smo pisali kako bujon uvek treba da imate zamrznut, jer ne samo da daje poseban šmek hrani, već je i vrlo koristan kao zamena za ulje.
U tiganj sipajte 2 kašike bujona i stavite meso da se isprži. Ako pravite hranu za koju vam treba više ulja slobodno sipajte više. I ako će i dalje postojati određeni procenat masti kada se prži u bujonu, hrana će biti manje kalorična, ali i zdravija.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus