Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U SUSRET PRVOM MAJU: Tajne vrhunskih roštiljdžija za najsočnije meso, a potrebno je samo par kocki leda (VIDEO)

Autor Marija Brčić

Uz ove jednostavne trikove napravićete najbolji roštilj do sada.

 Trikovi za roštiljanje Izvor: Shutterstock

Ako ste čvrsto rešeni da u svom dvorištu ili negde u prirodi pripremite prvomajski roštilj čiji ćete ukus dugo pamtiti, opremite se ovim cakama namenjenim majstorima roštiljanja uz koje će vase meso biti izuzetno sočno. 

Led ili maslac

Znamo da deluje kao da ledu nikako nije mesto u ovoj priči. Međutim, ako kockicu leda stavite na sredinu pljeskavice dok je pečete, dobićete nikad ukusnije meso jer će ostati sočno sa svih strana. 

Isti efekat možete postići i sa kockicom maslaca. Dakle, na sredinu pljeskavice stavite kockicu putera i nema šanse da vaše meso ne bude sočno.

Pogledajte

00:08
trik za sočno meso
Izvor: TikTok/mannalanier2
Izvor: TikTok/mannalanier2

Možda će vas zanimati

Sok od jabuke

Još jedan nesvakidašnji trik u koji se majstori roštilja zaklinju. Za posebno sočno meso, povremeno ga u toku roštiljanja poprskajte sokom od jabuke.

Rasporedite toplotu

Najveća greška koju mnogi roštilj majstori prave jeste "prekuvavanje mesa". Ovaj problem možete da rešite tako što ćete pomeranjem uglja napraviti da jedna strana roštilja bude manje vrela i na nju ćete moći da stavljate meso koje je gotovo bez rizika da se prepeče - a i dalje će biti toplo.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti