Prženi krompir odličan je za brzinski prilog ručku, a odgovara uz gotovo svako jelo. Međutim, postoji jedan problem - kada se ohladi postaje bezukusan i gnjecav.

Nakon samo jednog dana izgubi svoju poznatu hrskavost i ukus. Većina ljudi baci ostatke prženog krompira predpostavljajući da ne može da se podgreje. Na svu sreću postoji način, a važno je znati kako da to uradite pravilno.

Koristite šporet

Ispostavilo se da je najbolji način za podgrevanje ono na šporetu. Kada dođe vreme za podgrevanje, osušite ih kuhinjskom krpom, tako da pokupite svu vlagu sa površine.

Uzmite veliki tiganj, a zatim ga zagrejte da bude baš vruć. Stavite krompir i mešajte sve vreme, a nakon par minuta ga sklonite sa ringle.
Budući da je krompir već pečen u ulju, ne morate dodati ulje za ponovno podgrevanje. On će sam ispustiti višak koji se skupio u njemu.

Pazite takođe i na to da se krompiri ne dodiruju - hrana se na taj način pari, umesto da se prži i ne može se postići hrskavost. Kada procenite da su gotovi, prebacite ih u papirni ubrus i obrišite višak ulja koji je pustio, pa dodajte prstohvat soli i bibera.

Nikad ne koristite mikrotalasnu

Zbog neujednačenosti topline većine mikrotalasnih, podgrejan krompir postaće gnjecav, jer će u sebi zadžati svu vlagu, a zapravo je cilj da je se rešimo. Takođe, ulje u kojem se pržio krompir tokom podgrevanja u mikrotalasnoj ostaviće užegao ukus.

Izvor: Stvar ukusa