Koliko god pazili prilikom pripremanj hrane, neretko se desi da zidovi oko sporeta budu isprskani od ulja nakon prženja. Na sve to para koja se stvara u kuhinji od kuvanja dodatno otežava stvar jer se fleke još više skore.

Što mrlje duže stoje to ih je teže ukloniti, a sigurno nakon kuvanja ne posežete odmah za krpom i brisanjem. Međutim, postoje načini koji će izvući masnoću i omogućiti da se rešite svih mrlja, bez krečenja.

Lak za kosu

Lak za kosu ima mnogo primena van osnovne koristi. Jedna od primena je i uklanjanje masnoće. Savetuje se da mrlje na zidu poprskate lakom za kosu, pa prebrišite masna mesta suvom krpom.

Sirće

Dovoljni su vam samo sunđer i alkoholno sirće. Time istrljajte masne mrlje sve dok više ne budu vidljive. Nakon toga čistim sunđerom nežno uklonite ostatke sirća sa zida, a na kraju zid obrišite suvom krpom i ostavite da se osuši.

Kukuruzni skrob

Napravite mešavinu od vode i kukuruznog skroba. Smesu razmažite po masnoći na zidu. Ostavite tako da deluje neko vreme, dok upije masnoću. Kad odstoji pažljivo skinite vlažnom krpom.

Izvor: Stvar ukusa