Italijanska kuhinja je omiljena u celom svetu, a ako želite pravi ukus Italije u vašem domu, sami napravite testo za taljatele ili raviole. Pomešajte jaja i brašno i zamesite testo, a zatim izaberite šta želite da pravite. Bolje je ako imate mašinicu za testo, jer razvlačenje zahteva snagu, ali uložite malo vremena i truda i bićete zadovoljni rezultatom. Punjenje za raviole može biti po želji, npr. pršuta ili spanać i sir, a ako pravite taljatele prelažemo karbonara sos

Sastojci:

  • 2 velika jajeta
  • 200 g brašna tip 00 (može i obično)

Priprema:

Kako da umesite testo

Sipajte brašno u činiju, pa u sredini napravite rupu i dodajte jaja. Umutite viljuškom dok se ne sjedini. Zatim umesite glatko testo. Dodajte malo vode ako vam deluje da je suvo. Ali, vodu dodajte kašičicu po kašičicu kako ne biste preterali. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na pola sata.

Kako se prave raviole?

Podelite testo na 2 dela. Razvucite dok ne dobijete 2 tanja pravouganika. Još bolje je ako imate mašinicu, lakše ćeta razvući tanke praougaonite. Premažite vodom (ne puno), pa sipajte fil na sredinu pravougaonika i preklopite. Tako uradite i sa drugim pravouganikom. Prste malo namočite vodom i pritisnite između testa kako biste dobili kvadrate. Isecite raviole i skuvajte u ključaloj vodi.

Ovako se prave taljatele

Premesite testo na pobršanjenoj površini i isto kao kod raviola razvucite tanak pravougaonik. Po dužini krenite da presavijate dok ne stignete do kraja. Zatim isecite trake i razdvojite ih. Kuvajte u ključaloj vodi par minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE