Beli luk je neizostavan satojak u većini jela, a upravo on daje onaj poseban prepoznatljivi šmek. Međutim, seckanje može biti mučno, jer nikad nije dovoljno usitnjen, a uz to se i lepi za nož i za prste. Naročito što posle svega ruke danima imaju neprijatan miris.
Takođe, kada pokušate da ga narendate, većina ostaje zalepljena za rende ili drobilicu. Ipak, za sve ove probleme postoji jedno jednostavno rešenje. Jedan korisnik društvene mreže TikTok podelio je video u kome pokazuje trik sa kojim ćete sa lakoćom usitniti beli luk.
Naime, on koristi rende, međutim, pre rendanja luka, on nekoliko očišćenih čenova ostavi u zamrzivaču preko noći. Zaleđeni luk se renda sa lakoćom, a ovaj princip možete koristiti i za druge namirnice, poput ljute papričice ili crnog luka.
Ovaj trik ne samo da olakšava čitav proces, već i produžava rok trajanja sastojcima koje držite u zamrzivaču. A kako izgleda ceo postupak pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus