Od testa možemo da pravimo razna peciva i slatka, ali i slana, kao što su kiflice, hleb, testo za picu... Svako pravi na svoj način, a ako želite da vam uvek uspe pročitajte ovde kako da ga umesite. Čak i profesionalni kuvari imaju neke tajne sastojke koje povremeno dodaju u testo u zavisnosti od toga šta pripremaju.
Ali, ono što skoro niko ne dodajte je crni čaj, a rezultat je zapanjujuć. Kada dodate ovaj napitak u testo, ne samo da će dobiti lepu tamnu nijansu i izgledaće neobično, već je i ukus peciva fantastičan. Crni čaj prilikom pečenja daje bilo kom pecivu hrskavu i zlatnu koru.
Postoje 3 važna pravila koja morate da ispoštujete kada prirpemate ovakvo testo.
- U testo smete da dodate samo crni čaj. Ako koristite zeleni ili neki drugi nećete ništa postići
- Čaj treba da bude jak, jer ako je slab neće biti nikakvog efekta, a možete da uništite testo, jer će se pojaviti višak vode
- Nemojte da preterujete kada dodajte čaj, potrebna je mala količina
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom