Do sada ste meso pržili milion puta, ali postoje pravila koja će vam pomoći da ono uvek bude savršenog ukusa. Neka su opšte poznata, kao ona da meso treba lepo odmrznuti i da je poželjno da stoji u marinadi minimum pola sata. Ali, profesionalni kuvari su otkrili da je najbitnija stvar - na koju stranu se okrenuli meso kod prženja.
Ako želite da bude savršeno isprženo i da ukus bude odličan, prvo meso marinirajte i začinite (to može po vašoj želji), a zatim ga stavite u tiganj, ali okrenite prvo stranu koja ima više masnoće. Tajna je u tome što će, dok se topi, mast omogućiti da šniclu ispržite u sopstvenom soku. Ukus mesa je mnogo bolji od prženja u ulju.
Inače, što se tiče samog ulja, uglavnom se ne preporučuje da ga koristite ako želite da pržite svinjetinu ili jagnjetinu. Ove vrste mesa sadrže potrebnu količinu sopstvene masti, što je dovoljno za prženje.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus