Svinjski medaljoni su pravi specijalitet koji se baš jednostavno pravi. Ovo je recept za osnovni sos, a možete da dodate i pečurke ako želite i volite. Meso je toliko mekano da se topi u ustima, a odličan prilog uz medaljone je pire krompir ili pomfrit. Kada nemate ideju za ručak obradujte porodicu fantastičnim ručkom. 

Nakon toga počastite se nekim laganim kolačem.  

Sastojci:

  • 800 g svinjskog filea
  • 1 glava belog luka
  • 150 ml belog vina
  • 100 ml bujona (vode)
  • svež peršun

Priprema:

Beli luk očisite i presecite po sredini, ali ne do kraja (čenovi treba da ostanu celi). Sa mesa skinite masnoću i isecite šnicle debljine 2 cm. Propržite meso na zagrejanom ulju, pa izvadite. Stavite luk, kratko propržite, pa vratite meso. Sipajte vino i vodu (bujon) i ostavite još 5 minuta da se krčka. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa