Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEODOLJIVI SVINJSKI MEDALJONI U SOSU OD VINA: Meso je mekano kao duša i topi se pri svakom zalogaju (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Najlakši recept za svinjske medaljone.

 Kako se prave svinjski medaljoni Izvor: Printscreen/YT/ Y hoy qué comemos

Svinjski medaljoni su pravi specijalitet koji se baš jednostavno pravi. Ovo je recept za osnovni sos, a možete da dodate i pečurke ako želite i volite. Meso je toliko mekano da se topi u ustima, a odličan prilog uz medaljone je pire krompir ili pomfrit. Kada nemate ideju za ručak obradujte porodicu fantastičnim ručkom. 

Nakon toga počastite se nekim laganim kolačem.  

Sastojci:

  • 800 g svinjskog filea
  • 1 glava belog luka
  • 150 ml belog vina
  • 100 ml bujona (vode)
  • svež peršun

Možda će vas zanimati

Priprema:

Beli luk očisite i presecite po sredini, ali ne do kraja (čenovi treba da ostanu celi). Sa mesa skinite masnoću i isecite šnicle debljine 2 cm. Propržite meso na zagrejanom ulju, pa izvadite. Stavite luk, kratko propržite, pa vratite meso. Sipajte vino i vodu (bujon) i ostavite još 5 minuta da se krčka. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti