Iako mnogima na listi namirnica koje ne vole, boranija je veoma ukusna kada se pripremi na dobar način. I odličan je ručak za celu porodicu.
Ovako spremljenu obožavaće je i najmlađi, a oni stariji će potpuno uživati. Uz dodatak svežeg hleba i sezonske salate ovaj obrok postaće jedan od onih koji se pamte.
Sastojci:
- 450 g žute boranije
- 200 g pilećeg mesa
- 1 glavica luka
- 3 čena belog luka
- 1 srednja šargarepa
- 100 ml soka od paradajza
- svež peršun
- so, biber
Priprema:
Crni i beli luk i šargarepu sitno iseckajte. Na malo ulja i vode prodinstajte luk dok ne zastakli, a potom dodajte šargarepu i meso isečeno na kockice i sve zajedno izmešajte. Dinstajte dok meso ne omekša, a ukoliko ima potrebe nalijte još vode. U međuvremenu, boraniju skuvajte u posoljenoj vodi. Dopola skuvanu boraniju sjedinite sa mesom i ostalim povrćem, začinite po ukusu i sve zajedno kuvajte dok tečnost do pola ne ispari. Zatim sipajte sok od paradazja i krčkajte još nekih 15-ak minuta na umerenoj vatri. Pospite seckanim peršunom i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem