Iako mnogima na listi namirnica koje ne vole, boranija je veoma ukusna kada se pripremi na dobar način. I odličan je ručak za celu porodicu.

Ovako spremljenu obožavaće je i najmlađi, a oni stariji će potpuno uživati. Uz dodatak svežeg hleba i sezonske salate ovaj obrok postaće jedan od onih koji se pamte.

Sastojci:

  • 450 g žute boranije
  • 200 g pilećeg mesa
  • 1 glavica luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 srednja šargarepa
  • 100 ml soka od paradajza
  • svež peršun 
  • so, biber

Priprema:

Crni i beli luk i šargarepu sitno iseckajte. Na malo ulja i vode prodinstajte luk dok ne zastakli, a potom dodajte šargarepu i meso isečeno na kockice i sve zajedno izmešajte. Dinstajte dok meso ne omekša, a ukoliko ima potrebe nalijte još vode. U međuvremenu, boraniju skuvajte u posoljenoj vodi. Dopola skuvanu boraniju sjedinite sa mesom i ostalim povrćem, začinite po ukusu i sve zajedno kuvajte dok tečnost do pola ne ispari. Zatim sipajte sok od paradazja i krčkajte još nekih 15-ak minuta na umerenoj vatri. Pospite seckanim peršunom i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa