Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRADICIONALAN RECEPT ZA JAGNJEĆU KAPAMU: Ovako su je spremale naše bake - puna je mesa i spanaća

Autor Aleksandra Ljubičić

Kapama sa mesom, ukusno i izdašno jelo, odličan je izbor pravih gurmana.

 Tradicionalan recept za jagnjeću kapamu 455808364.jpg Izvor: Shutterstock

Ovo je tradicionalno jelo koje se može spremiti i sa drugim vrstama mesa, a ranije se kapama spremala u proleće jer je tada sezona spanaća i zelja.

Ako nikada niste spremali ili probali ovaj specijalitet onda obavezno napravite.

Sastojci:

  • 1 kg jagnjećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • nekoliko veza mladog crnog luka
  • 1 kg spanaća ili zelja
  • so, aleva paprika
  • ulje
  • brašno

Možda će vas zanimati

Priprema:

Meso iseći na komade, posoliti, uvaljati u brašno i ispržiti na vrelom ulju. Dodati sitno seckan crni i beli luk, mladi crni luk sa perima i sve zajedno kratko propržiti. Naliti malo tople vode, poklopiti i kuvati na tihoj vatri pola sata.

Spanać kratko obariti, ocediti i sitno iseckati, pa dodati mesu i luku. Umešati i jednu kašiku brašna, kašičicu aleve paprike, pa ostaviti da se ukrčka još petnaestak minuta.

Služiti sa kiselim mlekom.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti