Ukoliko su vam klasični recepti za šnicle dosadili, stiže jedan potpuno nov, kom nećete moći da odolite. Tajna je u tome što se meso pre prženja uvalja u brašno, so i biber. Pa kada se napravi i sos, meso ima neverovatan ukus i aromu.
Sastojci:
- 900 g svinjskog ili jagnjećeg mesa (šnicle)
- 400 g šampinjona
- 300 g spanaća
- 4 stabljike praziluka
- 3 stabljike mladog crnog luka
- 400 g paradajz soka
- tanjir brašna za valjanje mesa
- biber, so, ruzmarin, peršun
Priprema:
Posolite i pobiberite brašno pa uvaljajte meso sa obe strane. Urolajte meso i pržite ga na malo maslinovog ulja po 2 minuta sa svake strane na umerenoj vatri.
Izvadite meso i u isti tiganj dodajte još malo maslinovog ulja i pržite praziluk i crni luk 5 minuta na srednjoj vatri. Dodajte so. Dodajte pečurke, pržite 8 minuta na srednjoj vatri. Zatim dodajte spanać i pržite 3 minuta.
Dodajte meso i paradajz, začinite ruzmarinom i pokrijte poklopcem. Ostavite 15 minuta na laganoj vatri. Kada je jelo gotovo, posuti peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus