Ukoliko su vam klasični recepti za šnicle dosadili, stiže jedan potpuno nov, kom nećete moći da odolite. Tajna je u tome što se meso pre prženja uvalja u brašno, so i biber. Pa kada se napravi i sos, meso ima neverovatan ukus i aromu.

Sastojci:

  • 900 g svinjskog ili jagnjećeg mesa (šnicle)
  • 400 g šampinjona
  • 300 g spanaća
  • 4 stabljike praziluka
  • 3 stabljike mladog crnog luka
  • 400 g paradajz soka
  • tanjir brašna za valjanje mesa
  • biber, so, ruzmarin, peršun

Priprema:

Posolite i pobiberite brašno pa uvaljajte meso sa obe strane. Urolajte meso i pržite ga na malo maslinovog ulja po 2 minuta sa svake strane na umerenoj vatri.

Izvadite meso i u isti tiganj dodajte još malo maslinovog ulja i pržite praziluk i crni luk 5 minuta na srednjoj vatri. Dodajte so. Dodajte pečurke, pržite 8 minuta na srednjoj vatri. Zatim dodajte spanać i pržite 3 minuta.
Dodajte meso i paradajz, začinite ruzmarinom i pokrijte poklopcem. Ostavite 15 minuta na laganoj vatri. Kada je jelo gotovo, posuti peršunom.

Izvor: Stvar ukusa