Ako nemate inspiraiciju za ručak, belo meso je uvek dobro rešenje. Ali, ako ga ispohujete i napunite tikvicama i zdenka sirom dobićete specijalitet koji niko neće odbiti. U smesu se dodajte i čedar, a ovde pročitajte kako da ga napravite kod kuće. Poslužite sa salatom i mladim pečenim krompirićima.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 200 g zdenka sira
- 1/2 tikvice
- 100 g čedar sira
- 3 jajeta
- 150 g brašna
Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa izlupajte. Tikvicu izrendajte, a zdenku izdrobite viljuškom. Pomešajte i dodajte rendani čedar. Sve dobro sjedinite. Začinite po želji. Stavite kašiku smese na meso, pa urolajte. Umočite u umućena jaja, pa u brašno i opet u jaja. Ispržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom