Belo meso je zdravo i idealno za one koji vode računa o zdravlju ili ishrani. Obično kada se peče ili prži bude suvo i ne baš ukusno, ali ako ga bude marinirali na ovaj način biće baš sočno i mekano. Sve sastojke imate kod kuće, a za pripremu vam treba 10-ak minuta i onda čekate da se ispeče. Poslužite sa krompirom iz rerne ili samo sa sezonskom salatom.
Sastojci:
- 600-700 g belog mesa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice kajenskog bibera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica dimljene paprike
Priprema:
U maloj činiji sjedinite so, biber, kajenski biber, beli luk u prahu i dimljenu papriku. Stavite meso na dasku za sečenje, prekrijte plastičnom folijom i lagano izlupajte tako da piletina bude ujednačene debljine. Sipajte ulje u tepsiju i stavite meso. Pospite mešavinu začina s obe strane piletine i nežno je utrljajte prstima.
Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 20-25 minuta. Pokrijte folijom i ostavite nekih 10 minuta da zadrže vlagu. Ukrasite svežim seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus