Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIKAD MEKŠE BELO MESO: Tajna je u super marinadi sa najboljom kombinacijom začina - neće biti suvo i gumeno (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Najbolji recept za belo meso.

 Sočno i mekano belo meso Izvor: Printscreen/YT/Rachel Maser

Belo meso je zdravo i idealno za one koji vode računa o zdravlju ili ishrani. Obično kada se peče ili prži bude suvo i ne baš ukusno, ali ako ga bude marinirali na ovaj način biće baš sočno i mekano. Sve sastojke imate kod kuće, a za pripremu vam treba 10-ak minuta i onda čekate da se ispeče. Poslužite sa krompirom iz rerne ili samo sa sezonskom salatom

Sastojci:

  • 600-700 g belog mesa 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice kajenskog bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica dimljene paprike

Možda će vas zanimati

Priprema:

U maloj činiji sjedinite so, biber, kajenski biber, beli luk u prahu i dimljenu papriku. Stavite meso na dasku za sečenje, prekrijte plastičnom folijom i lagano izlupajte tako da piletina bude ujednačene debljine. Sipajte ulje u tepsiju i stavite meso. Pospite mešavinu začina s obe strane piletine i nežno je utrljajte prstima.
Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 20-25 minuta. Pokrijte folijom i ostavite nekih 10 minuta da zadrže vlagu. Ukrasite svežim seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti