Belo meso je zdravo i idealno za one koji vode računa o zdravlju ili ishrani. Obično kada se peče ili prži bude suvo i ne baš ukusno, ali ako ga bude marinirali na ovaj način biće baš sočno i mekano. Sve sastojke imate kod kuće, a za pripremu vam treba 10-ak minuta i onda čekate da se ispeče. Poslužite sa krompirom iz rerne ili samo sa sezonskom salatom

Sastojci:

  • 600-700 g belog mesa 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice kajenskog bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica dimljene paprike

Priprema:

U maloj činiji sjedinite so, biber, kajenski biber, beli luk u prahu i dimljenu papriku. Stavite meso na dasku za sečenje, prekrijte plastičnom folijom i lagano izlupajte tako da piletina bude ujednačene debljine. Sipajte ulje u tepsiju i stavite meso. Pospite mešavinu začina s obe strane piletine i nežno je utrljajte prstima.
Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 20-25 minuta. Pokrijte folijom i ostavite nekih 10 minuta da zadrže vlagu. Ukrasite svežim seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa