Tikvice su omiljeno letnje povrće i odlične su za uklapanje. Od njih možete da napravite najrazličitija jela, a sva su neverovatno ukusna. Zaboravite na klasično punjenje mlevenim mesom, ova smesa je pun pogodak. Belo meso pomešano sa pavlakom i 2 različite vrste sira čini jelo prosto neodoljivim. 

Pročitajte i kako da naprvite krem čorbu od tikvica

Sastojci:

  • 3 tikvice 
  • 300 g pilećeg filea 
  • 20 ml ulja 
  • 2 jajeta 
  • 100 g kisele pavlake 
  • 50 g tvrdog sira 
  • 50 g mocarele 
  • 70 g kobasice 

Priprema:

Tikvice isecite po dužini i izdubite. Belo meso isecite na kockice, pa začinite po želji i dodajte ulje. Promešajte. Jaja začinite po želji i umutite sa kiselom pavlakom, pa dodajte u meso. Dobro promešajte. Dodajte rendani sir i meso tikvica (ono što ste izdubili), pa opet sjedinite. Tikvice poređajte u tepsiju i napunite ih smesom. Pospite rendanom mocarelom. Preko poređajte kobasicu isečenu na kolutove (ako želite). Pecite na 180°C oko 25 minuta.

U GALERIJI ISPOD POGLEDAJTE POSTUPAK PRIPREME

Printscreen/YT/ Appetizing.tv-Chicken Recipes Tikvice punjene belim mesom

Izvor: Stvar ukusa