Tikvice su omiljeno letnje povrće i odlične su za uklapanje. Od njih možete da napravite najrazličitija jela, a sva su neverovatno ukusna. Zaboravite na klasično punjenje mlevenim mesom, ova smesa je pun pogodak. Belo meso pomešano sa pavlakom i 2 različite vrste sira čini jelo prosto neodoljivim.
Pročitajte i kako da naprvite krem čorbu od tikvica.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 300 g pilećeg filea
- 20 ml ulja
- 2 jajeta
- 100 g kisele pavlake
- 50 g tvrdog sira
- 50 g mocarele
- 70 g kobasice
Priprema:
Tikvice isecite po dužini i izdubite. Belo meso isecite na kockice, pa začinite po želji i dodajte ulje. Promešajte. Jaja začinite po želji i umutite sa kiselom pavlakom, pa dodajte u meso. Dobro promešajte. Dodajte rendani sir i meso tikvica (ono što ste izdubili), pa opet sjedinite. Tikvice poređajte u tepsiju i napunite ih smesom. Pospite rendanom mocarelom. Preko poređajte kobasicu isečenu na kolutove (ako želite). Pecite na 180°C oko 25 minuta.
U GALERIJI ISPOD POGLEDAJTE POSTUPAK PRIPREME
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus