Piletina s pečurkama u ukusnom sosu uvek je dobitna kombinacija, pogotovo ukoliko nemate vremena da sastima stojite pored šporeta spremajući ručak. Sa ovim receptom možete da eskperimentišete, jer se šampinjoni i piletina slažu uz razne sastojke i kombinacije ukusa, a ono što ovom jelu daje poseban šmek je belo vino. 

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 400 g svežih šampinjona
  • 100 ml belog vina
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 čena belog luka
  • svež peršun
  • so, biber

Priprema:

Piletinu isecite na tanke šnicle, a šampinjone na listiće. Na zagrejan tiganj stavite puter, a kada se istopi, dodajte piletinu, začine, malo vode, iseckan beli luk, pa dinstajte nekoliko minuta. Kada tečnost ispari, stavite i šampinjone i nastavite da pržite. Kada uvri voda od pečuraka, nalijte belim vinom, a nakon 10-ak minuta dodajte pavlaku za kuvanje i ostavite da se sve krčka još pet minuta. Kada je jelo gotovo pospite ga sitno seckanim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa