Ljubitelji italijanske kuhinje, posebno će se obradovati ovom receptu za kremastu i zasitnu pastu sa piletinom. Pored toga što se brzo sprema, jelo je izdašno, a sastojci su svakodnevni. Piletina je uvek odličan izbor za ručak, posebno kada je u kombinaciji sa pastom. 

Uz dodatak finog sosa i začina, ova jelo može da bude i zamena za lazanju.

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea
  • 500 g testenine
  • 200 g kačkavalja
  • 350 ml soka od paradajza
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 3 čena belog luka
  • 100 ml vode
  • 4 kašike ulja
  • 1 glavica luka
  • malo origana
  • aleva paprika
  • so, biber

Priprema:

Piletinu iseckajte na kockice i usolite. Tiganj zagrejte na tihoj vatri, sipajte ulje i dodajte piletinu da se prži. Dok se piletina prži, dodajte sve navedene začine po ukusu, pa promešajte. Crni i beli luk iseckajte na sitno i dodajte ih u piletinu. Kada je piletina gotova, sipajte vodu i sok od paradajza, pa poklopite i ostavite na tihoj vatri oko 5 minuta da se krčka. Dodajte polovinu rendanog kačkavalj i sve fino promešajte. Pleh premažite uljem i u njega stavite jedan deo skuvane testenine, pa preko nje stavite meso. Odozgo poređajte ostatak testenine, pa sve zalijte sa neutralnom pavlakom. Pospite preostalim kačkavaljem, stavite u rernu i pecite na 230 stepeni oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa