Ljubitelji italijanske kuhinje, posebno će se obradovati ovom receptu za kremastu i zasitnu pastu sa piletinom. Pored toga što se brzo sprema, jelo je izdašno, a sastojci su svakodnevni. Piletina je uvek odličan izbor za ručak, posebno kada je u kombinaciji sa pastom.
Uz dodatak finog sosa i začina, ova jelo može da bude i zamena za lazanju.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 500 g testenine
- 200 g kačkavalja
- 350 ml soka od paradajza
- 200 ml neutralne pavlake
- 3 čena belog luka
- 100 ml vode
- 4 kašike ulja
- 1 glavica luka
- malo origana
- aleva paprika
- so, biber
Priprema:
Piletinu iseckajte na kockice i usolite. Tiganj zagrejte na tihoj vatri, sipajte ulje i dodajte piletinu da se prži. Dok se piletina prži, dodajte sve navedene začine po ukusu, pa promešajte. Crni i beli luk iseckajte na sitno i dodajte ih u piletinu. Kada je piletina gotova, sipajte vodu i sok od paradajza, pa poklopite i ostavite na tihoj vatri oko 5 minuta da se krčka. Dodajte polovinu rendanog kačkavalj i sve fino promešajte. Pleh premažite uljem i u njega stavite jedan deo skuvane testenine, pa preko nje stavite meso. Odozgo poređajte ostatak testenine, pa sve zalijte sa neutralnom pavlakom. Pospite preostalim kačkavaljem, stavite u rernu i pecite na 230 stepeni oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem