Belo meso je uvek dobro rešenje kada želite da jedete nešto zdravo i dijetalno, ali ako ga zapečete sa krompirom, brokolijem i crnim lukom, napravićete najbolje jelo. Toliko je uskuno da ni oni koji ne vole baš brokoli sa uživanjem jedu. Slično se pravi kao musaka, čak ima i taj preliv, ali sir koji se razvlači ga čini prosto neodoljivim.
Posle ovako ukusnog jela zasladite se kolačem sa jagodama i keksom.
Sastojci:
- 5 komada crnog luka
- 5 krompira
- 400 g pilećeg filea
- 200 g brokolija
- 100 g čeri paradajza
- 4 jajeta
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Vatrostalnu posudu premažite uljem, pa poređajte crni luk isečen na kolutove. Krompir isto iseckajte na kolutove, pa poređajte preko crnog luka. Meso isecite, pa začinite i stavite preko krompira. Brokoli blanširajte, procedite i poređajte preko mesa, kao i paradajz. Jaja začinite, pa umutite sa pavlakom za kuvanje. Prelijte preko jela. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Pospite rendanim sirom i pecite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem