Đuveč je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu. Idealan je "ručak na kašiku", a zadovoljiće i ljubitelja mesa i povrća.
Osim toga, ovo jelo sadrži i pirinač, pa se može smatrati i kompletnim obrokom uz koji vam nije potreban čak ni hleb. Spoj različitih vrsta povrća i pilećeg mesa, uz odabrane začine, daje jelo jedinstvenog ukusa koje će oduševiti vašu porodicu.
Sastojci:
- 2 šolje pirinča
- 1 šolja graška
- 1 šolja boranije
- 3 mesnate paprike
- 2 paradajza
- 2 glavice luka
- 100 ml ulja
- 200 ml soka od paradajza
- 400 g pilećeg mesa po izboru
- so, biber
- mlevena paprika
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno, pa ga dinstajte na ulju i malo vode. Papriku i meso isecite na kockice, paradajz usitnite. Kada je luk postao staklast, dodajte meso i još malo tople vode. Sve dobro izmešajte i začinite, pa dinstajte oko 10 minuta. Potom dodajte papriku, grašak, boraniju, paradajz i 200 ml tople vode. Ostavite da se jelo krčka oko 30 minuta na umerenoj temperaturi. Posle tog vremena dodajte pirinač i sok od paradajza. Kada provri, dolijte još vode i tako radite dok se pirinač potpuno ne skuva. Đuveč je gotov kada se pirinač skuva, a sav višak tečnosti uvri, jer bi jelo trebalo da bude gusto. Služite toplo uz sezonsku salatu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem