Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJPROSTIJI RECEPT ZA PILETINU: Belo meso je tako mekano i sočno, a lagano - prste da poližete! (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Piletina u vino se pravi brzo i lako.

 Piletina u vinu Izvor: Printscreen/YT/ Appetizing.tv-Chicken Recipes

Lagani ručak će vam uvek prijati, a pogotovo ako je od belog mesa. Svi znaju koliko je ono zdravo i da se često jede na režimu. Ovo je malo kaloričniji recept, ali definitivno ćete uživati. Kuva se u belom vinu, a toliko je mekano i sočno da će svaki zalogaj biti pravo zadovoljstvo. 

Posle ovako ukusnog ručka, počastite se super čokoladnim kolačem sa višnjama.  

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 2 jajeta
  • 10 g peršuna 
  • 300 g brašna 
  • 20 ml mleka
  • 50 g putera 
  • 2 čena belog luka 
  • kora limuna 
  • 100 ml belog vina
  • 20 g spanaća 
  • 70 g čeri paradajza  

Možda će vas zanimati

Priprema:

Piletinu malo oklagijom stanjite, pa posolite i pobiberite. Jaja umutite sa mlekom i seckanim peršunom. Uvaljajte meso u jaja, pa u brašno i ispržite. Izvadite iz tiganja, pa sipajte puter i mleveni beli luk, kao i vino. Ostavite 2-3 minuta, pa dodajte meso, spanać i polovine čerija. Poklopite i kuvajte na niskoj temperaturi još 2 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti