Lagani ručak će vam uvek prijati, a pogotovo ako je od belog mesa. Svi znaju koliko je ono zdravo i da se često jede na režimu. Ovo je malo kaloričniji recept, ali definitivno ćete uživati. Kuva se u belom vinu, a toliko je mekano i sočno da će svaki zalogaj biti pravo zadovoljstvo. 

Posle ovako ukusnog ručka, počastite se super čokoladnim kolačem sa višnjama.  

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 2 jajeta
  • 10 g peršuna 
  • 300 g brašna 
  • 20 ml mleka
  • 50 g putera 
  • 2 čena belog luka 
  • kora limuna 
  • 100 ml belog vina
  • 20 g spanaća 
  • 70 g čeri paradajza  

Priprema:

Piletinu malo oklagijom stanjite, pa posolite i pobiberite. Jaja umutite sa mlekom i seckanim peršunom. Uvaljajte meso u jaja, pa u brašno i ispržite. Izvadite iz tiganja, pa sipajte puter i mleveni beli luk, kao i vino. Ostavite 2-3 minuta, pa dodajte meso, spanać i polovine čerija. Poklopite i kuvajte na niskoj temperaturi još 2 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa