Pravi gurmanski ručak koji se ne odbija. Svinjsko meso umotajte u slaninu i napunite krem sirom, pa zapecite u rerni. Poslužite sa pireom od graška i hlebom ako vam je potreban. Svaki ljubitelj dobre klope će tražiti repete i svi će hvaliti vaše kulinarske sposobnosti, a vama će trebati samo malo truda.
Sastojci:
- 600 g svinjskog filea
- 100 g krem sira
- malo mirođije
- 150 g slanine
- malo ruzmarina
- 30 g maslaca
Za pire od graška:
- 200 g graška
Priprema:
Slaninu poređajte jednu pored druge i malo preklopite, pospite ruzmarinom. Krem sir pomešajte sa seckanom mirođijom. Meso malo čekićem istanjite, posolite i pobiberite, pa nafilujte krem sirom i zatvorite ili urolajte. Ispržite na istopljenom puteru. Zatim meso stavite na slaninu i urolajte. Tako uradite i sa preostalim mesom. Ređajte u vatrostalnu posudu. Pospite ruzmarinom i pecite na 180°C oko 20 minuta. Grašak skuvajte u posoljenoj vodi i izblendirajte. Poslužite sa mesom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem