Pravi gurmanski ručak koji se ne odbija. Svinjsko meso umotajte u slaninu i napunite krem sirom, pa zapecite u rerni. Poslužite sa pireom od graška i hlebom ako vam je potreban. Svaki ljubitelj dobre klope će tražiti repete i svi će hvaliti vaše kulinarske sposobnosti, a vama će trebati samo malo truda. 

Sastojci:

  • 600 g svinjskog filea
  • 100 g krem sira 
  • malo mirođije 
  • 150 g slanine 
  • malo ruzmarina 
  • 30 g maslaca


Za pire od graška:

  • 200 g graška 

Priprema:

Slaninu poređajte jednu pored druge i malo preklopite, pospite ruzmarinom. Krem sir pomešajte sa seckanom mirođijom. Meso malo čekićem istanjite, posolite i pobiberite, pa nafilujte krem sirom i zatvorite ili urolajte. Ispržite na istopljenom puteru. Zatim meso stavite na slaninu i urolajte. Tako uradite i sa preostalim mesom. Ređajte u vatrostalnu posudu. Pospite ruzmarinom i pecite na 180°C oko 20 minuta. Grašak skuvajte u posoljenoj vodi i izblendirajte. Poslužite sa mesom. 

Izvor: Stvar ukusa