Pravi gurmanski ručak koji se ne odbija. Svinjsko meso umotajte u slaninu i napunite krem sirom, pa zapecite u rerni. Poslužite sa pireom od graška i hlebom ako vam je potreban. Svaki ljubitelj dobre klope će tražiti repete i svi će hvaliti vaše kulinarske sposobnosti, a vama će trebati samo malo truda.
Sastojci:
- 600 g svinjskog filea
- 100 g krem sira
- malo mirođije
- 150 g slanine
- malo ruzmarina
- 30 g maslaca
Za pire od graška:
- 200 g graška
Priprema:
Slaninu poređajte jednu pored druge i malo preklopite, pospite ruzmarinom. Krem sir pomešajte sa seckanom mirođijom. Meso malo čekićem istanjite, posolite i pobiberite, pa nafilujte krem sirom i zatvorite ili urolajte. Ispržite na istopljenom puteru. Zatim meso stavite na slaninu i urolajte. Tako uradite i sa preostalim mesom. Ređajte u vatrostalnu posudu. Pospite ruzmarinom i pecite na 180°C oko 20 minuta. Grašak skuvajte u posoljenoj vodi i izblendirajte. Poslužite sa mesom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus