Kada nemate vremena ili inspiraciju da budete maštoviti u kuhinji, piletina je uvek idealno rešenje, jer je većina voli i kako god da je pripremite nećete pogrešiti.
Uz ovaj recept meso će bukvalno da se lepi za prste, a tajna je u jogurtu koji se dodaje u smesu za mariniranje. Najvažnije kod pripreme ovog jela je da dobro začinite meso, prelijte ga marinadom i ostavite najmanje sat vremena u frižideru da odstoji. Možete da korsitite deo piletine koji najviše volite, a podjednako su dobri i karabataci, bataci, ali i krilca.
Sastojci:
- 5 karabataka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 4 kašike jogurta
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice origana
- pola kašičice bibera
- aleve paprike po ukus
- pola šolje pilećeg bujona
Priprema:
U dublju činiju stavite karabatake koje ste prethodno malo posolili. Dodajte sve ostale sastojke, promešajte, pa dobro rukama utrljajte svako parče mesa da bude lepo marinirano sa svih strana. Činiju poklopite i stavite u frižider na sat vremena, a ukoliko ste u mogućnosti još bolje je da ostavite u marinadi preko noći. Rernu zagrejte na 250 C, meso prebacite u vatrostalnu činiju, sipajte vodu do polovine mesa, pa sve pecite nepokriveno oko 45 minuta do sat vremena u zavisnoti od rerne i veličine karabataka. Služite uz svežu sezonsku salata i pečene krompiriće kao prilog.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus