Ukoliko ne volite roštiljane u prirodi i radije biste praznik proveli u udobnosti svog doma, ukusno i sočno meso možete napraviti i u rerni.
Pileća krilca su mnogima jelo kojim vole da se počaste. Ovaj pikanatan, a lagan recept će vas oduševiti, a ono što ovako pravljena krilca čini posebnim je jedan dodatak koji je tipičan za naše podneblje - ajvar.
Osim što nisu skupa, pa su svima dostupna, krilca se spremaju toliko lako da ni početnici u kuhinji ne mogu da naprave grešku kad se upuste u "avanturu" pripreme ovog jela.
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 50 g margarina
- 2 kašike ajvara
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- so, biber
Priprema:
Uzmite jednu kesu za mariniranje. U nju stavite krilca, rastopljen margarin, ajvar, ljutu papriku, so i biber, a onda sve namirnice dobro promešajte zajedno u kesi, kako bi se krilca ravnomerno obložila ostalim sastojcima. Krilca potom stavite u frižider i ostavite ih dva sata da se mariniraju. Kada se krilca mariniraju, izvadite ih iz kese i složite u posudu za pečenje obloženu pek papirom. Rernu zagrejte na 220 stepeni, pa ubacite krilca. Krilca pecite 20 minuta sa jedne strane, a onda ih okrenite viljuškom pa ih pecite još toliko vremena i sa druge strane dok ne dobiju hrskavu koricu. Poslužite ih tople uz omiljenu salatu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem