Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVINJSKE KRMENADLE IZ RERNE: Nema dugog stajanja pored šporeta, a isprljaćete samo jedan pleh

Autor Marija Brčić

Krmenadle u sosu od pavlake biće mekane i sočne.

 Krmenadle iz rerne u sosu od pavlake Izvor: Shutterstock

Kada pripremate meso, imperativ je da bude sočno i ukusno, a u današnje vreme i da se brzo priprema. Većini su zbog toga omiljeni recepti u kojima se namirnice samo stave u posudu i na neko vreme zaborave na njih.

Jedan od takvih je i ovaj recept. Jedina mana mu je što se meso dugo krčka, ali oko njegove pripreme ćete utrošiti veoma malo vremena. Osim toga, velika prednost je što ćete isprljati samo posudu u kojoj se meso krčka.

Sastojci:

  • 5 krmenadli
  • 1 kašika senfa
  • 250 ml neutralne pavlake
  • 300 ml vode
  • 1 kašika masti
  • 1 kocka za supu
  • seckani peršun
  • so, biber
  • malo vlašca

Možda će vas zanimati

Priprema:

Meso začinite solju, biberom i suvim vlašcem, pa premažite senfom. Dublji pleh ili posudu za rernu podmažite kašikom masti, pa poređajte krmenadle. U 300 ml tople vode rastvorite pola kocke za supu, u to dodajte pavlaku i mešavinom zalijte meso. Posudu pokrijte folijom i meso stavite da se krčka u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Posle 45 minuta uklonite foliju, meso okrenite i ostavite da se još malo krčka i zapeče. Gotove krmenadle pospite seckanim svežim peršunom, pa poslužite uz prilog po izboru.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti