Piletinu kratko krčkajte u sosu od belog luka i meda i biće sočna i mekana. Ovaj ručak uspeva svakoj domaćici, ne sprema se dugo, a možete da jedete i za Prvi maj, ako kojim slučajte ostajete kod kuće. Poslužite sa salatom po izboru i parčetom hleba. Mada, ako malo napravite sos kod kuće dan pre praznika, pa marinirate meso celu noć, onda sutradan možete da pečete i na roštilju, biće jednako ukusno. Ali, ako pečete nemojte da koristite brašno.
Sastojci:
- pileći file
- brašno
- 25-30 putera
- 4 čena belog luka
- 3 kašike meda
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika tabasko sosa
- tucana paprika
- beli luk u prahu
Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa dobro začinite i premažite sa malo ulja. Pokrijte i ostavite tako da se marinira pola sata. Uvaljajte u brašno i ispržite, izvadite iz tiganja, pa u isti dodajte puter. Kada se istopi dodajte seckani beli luk. Zatim dodajte med, soja sos, tabasko sos, tucanu papriku i beli luk u prahu. Promešajte. Vratite meso u tiganj i ostavite malo da upije sos.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus