Piletinu kratko krčkajte u sosu od belog luka i meda i biće sočna i mekana. Ovaj ručak uspeva svakoj domaćici, ne sprema se dugo, a možete da jedete i za Prvi maj, ako kojim slučajte ostajete kod kuće. Poslužite sa salatom po izboru i parčetom hleba. Mada, ako malo napravite sos kod kuće dan pre praznika, pa marinirate meso celu noć, onda sutradan možete da pečete i na roštilju, biće jednako ukusno. Ali, ako pečete nemojte da koristite brašno.
Sastojci:
- pileći file
- brašno
- 25-30 putera
- 4 čena belog luka
- 3 kašike meda
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika tabasko sosa
- tucana paprika
- beli luk u prahu
Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa dobro začinite i premažite sa malo ulja. Pokrijte i ostavite tako da se marinira pola sata. Uvaljajte u brašno i ispržite, izvadite iz tiganja, pa u isti dodajte puter. Kada se istopi dodajte seckani beli luk. Zatim dodajte med, soja sos, tabasko sos, tucanu papriku i beli luk u prahu. Promešajte. Vratite meso u tiganj i ostavite malo da upije sos.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem