Piletinu kratko krčkajte u sosu od belog luka i meda i biće sočna i mekana. Ovaj ručak uspeva svakoj domaćici, ne sprema se dugo, a možete da jedete i za Prvi maj, ako kojim slučajte ostajete kod kuće. Poslužite sa salatom po izboru i parčetom hleba. Mada, ako malo napravite sos kod kuće dan pre praznika, pa marinirate meso celu noć, onda sutradan možete da pečete i na roštilju, biće jednako ukusno. Ali, ako pečete nemojte da koristite brašno

Sastojci: 

  • pileći file 
  • brašno
  • 25-30 putera 
  • 4 čena belog luka
  • 3 kašike meda 
  • 2 kašike soja sosa  
  • 1 kašika tabasko sosa 
  • tucana paprika 
  • beli luk u prahu 

Priprema:

Meso isecite na šnicle, pa dobro začinite i premažite sa malo ulja. Pokrijte i ostavite tako da se marinira pola sata. Uvaljajte u brašno i ispržite, izvadite iz tiganja, pa u isti dodajte puter. Kada se istopi dodajte seckani beli luk. Zatim dodajte med, soja sos, tabasko sos, tucanu papriku i beli luk u prahu. Promešajte. Vratite meso u tiganj i ostavite malo da upije sos.

Izvor: Stvar ukusa