Za Prvi maj ne morate samo da roštiljate možete da spremite i gulaš. Ovaj recept je specifiačan, a posebno će se svideti onima koji vole da eksperimentišu sa ukusima. Gulaš slatko-kiselo-slanog ukusa je super kada vam dolaze prijatelji na ručak da pokažete svoje kulinarsko umeće.
Sirće, šećer i ljute papričice su te koje će gulašu dati specifičan šmek.
Sastojci:
- 700 g svinjskog mesa
- 200 g crnog luka
- 100 g slanine
- 2 ljute papričice
- 2 kašike masti
- 1 kašika brašna
- 1 lovorov list
- malo sirćeta
- malo paradajz sosa
Priprema:
Slaninu isecite na kockice, a luk na tanke trake, pa propržite na zagrejanoj masti. Dodajte meso isečeno na veće kocke i pržite ga da porumeni. Zatim stavite lovorov list, biber u zrnu, so i cele ljute papričice. Dodajte brašno, promešajte, pa sipajte nekih pola litre vode i malo paradajz sosa. Kuvajte oko sat vremena. Na kraju ako želite dodajte malo sirćeta i među prstima šećera radi slatko-kiselog ukusa.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem