Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČUVENA POLJSKA ZAPIEKANKA: Topli sendvič sa pica nadevom spreman je očas posla, a klinci će ga obožavati

Autor Marija Brčić

Evo kako da napravite popularni poljski topli sendvič Zapiekanku.

 Poljski topli sendvič zapiekanka Izvor: Printscreen/YT/ Delicacies

Retko ko može da odoli toplim sendvičima, a mnogima su čest izbor kada je doručak u pitanju. Iako za njihovu pripremu nije potrebno posebno umeće, Poljaci su od toplog sendviča napravili svojevrstan brend pod nazivom Zapiekanka, koji je postao popularna ulična hrana, a mnogi ga još nazivaju i poljska pica.

Ovi topli sendviči prave su vrlo jednostavno i brzo, u njim možete staviti sve što poželite, a ovo je originalni recept kako se pravi u Poljskoj.

Sastojci:

  • 1 baget
  • 50 g naseckane slaninice
  • 50 g šunke
  • 200 g kačkavalja
  • 300 g šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 1 paradajz
  • so, biber
  • malo ulja

Možda će vas zanimati

Baget isecite po dužini, pa kašikom izvadite sredinu hleba. Šampinjone i beli luk iseckajte sitno. Na zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite pečurke i luk da se dinstaju pet minuta. Pečurke začinite solju i biberom. Kada su pečurke i luk gotovi, izvadite ih iz tiganja, pa stavite sitno seckanu slaninu i šunku da se prže. Bagete napunite prženim lukom i pečurkama. Na jedan deo bageta stavite prženu slaninicu i šunku, a na drugi iseckan paradajz. Obilato ih pospite narendanim kačkavaljem. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-ak minuta. Po želji ih pre služenja možete posuti origanom, svežim vlašcem ili peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti