Omiljeno jelo već tradicionalno u mnogim domaćinstvima koji je čest izbor za porodični ručak je pečeno pile sa krompirima. Ako vam je već pomalo dosadio onaj klasičan, ovaj recept je malo drugačiji. Punjeno pile koji se pripema jednostavno, a biće pravo osveženje na vašoj trpezi.
Ne zahteva mnogo više vremena za pripremu od klasičnog recepta, a kada jednom ovako spremite piletinu, klasično pečeno pile biće verovatno prošlost kojoj se nećete često vraćati u kulinarstvu.
Sastojci:
- 1 celo pile (oko 2,5 kg)
- 3 kriške hleba
- 200 g pečenice
- 200 g šampinjona
- 2 kašike masti
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- pola šoljice mleka
- so, biber
- 500 g krompira
Priprema:
Pile operite i usolite. Potopite hleb u mleko, pa ocedite višak mleka. Iseckajte sitno pečenicu, šampinjone, crni luk, beli luk i peršun, pa dodajte hlebu. Sve zajedno pomešajte, pa dodajte u to biber i začine po ukusu. Napunite pile napravljenom smesom, pa ga zatvorite kuhinjskim koncem ili štapićima za ražnjiće da nadev tokom pečenja ne bi iscurio. Stavite ga u pleh u kome ćete peći, pa premažite mašću i sipajte 100 ml vode oko pileta. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pile sat i po vremena. Na polovini pečenja pažljivo ga okrenite da se lepo zapeče sa obe strane i dobije hrskavu koricu i dodajte krompir isečen na krupnije kriške.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus