Belo meso sadrži visoku količinu proteina koja pomaže tvom telu da izgradi mišiće, dok njegova niska kaloričnost pozitivno utiče na smanjenje telesne težine. Upravo zbog raznih benefita koje ima na zdravlje i izgled, ovo meso se najčešće konzumira. Ne sadrži ugljene hidrate, a imajući u vidu da je prekomeran unos ugljenih hidrata jedan od najčešćih razloga za gojaznost, ne čudi zašto je belo meso sastavni deo mnogih planova zdrave ishrane.

Pečenje, dinstanje i kuvanje su najzdraviji načini da masti u svojim obrocima držiš pod kontrolom, a preporuka je da se belo meso jede pre i posle treninga, kao i pre spavanja.

Pohovanje, prženje u ulju, dodavanje putera ili jakih soseva povećava procenat masti i kalorijsku vrednost svake namirnice, pa i piletine, ali isto tako joj i pojačava ukus. Pripremite fantastičan ručak od belog mesa, sira i pečuraka i poslužite samo sa salatom

Sastojci: 

  • 700 g belog mesa 
  • 300 g pečuraka
  • 150 ml pavlake za kuvanje 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 40 g putera 

Priprema:

Zagrejte puter sa malo maslinovog ulja, pa propržite iseckane pečurke nekih 10 minuta. Izvadite ih iz tiganja, pa dodajte još malo maslinovog ulja. Meso posolite i pobiberite, pa ispecite s obe strane po 2 minuta. Sipajte pavlaku za kuvanje i na svako parče mesa stavite rednani sir. Vratite i pečurke, poklopite i kuvajte još par minuta na umerenoj temepraturi. 

Izvor: Stvar ukusa