U toku je Uskršnji post, a tada smo malo skučeni sa izborom hrane. Nedostaju nam ideje za pripremu, jer želimo da jedemo raznovrsno. Sada ne morate da brinete jer pored posnog pilava, donosimo vam recept i za posni gulaš od kormpira i spanaća. Domaćice ne moraju da budu iskusne u kuhinji kako bi im gulaš uspeo iz prve. 

Ako želite da usitnite beli luk, a da ne koristitie rende, nož ili presu, pročitajte ovde kako to možete lako i brzo da uradite. Ako ne postite slobrodno gulaš poslužite sa domaćim feta sirom. 

Sastojci: 

  • 1 mali luk
  • 1 praziluk
  • 4 čena belog luka
  • 4 krompira na kockice 
  • 1 konzerva seckanog pelata 
  • 1 kašičica sušene mirođije 
  • 900 g spanaća 
  • 2-4 kašike svežeg limunovog soka

Priprema:

Mladi luk i praziluk sitno iseckajte, pa propržite na ulju, malo posolite. Dodajte mleveni beli luk i ostavi još 20-ak sekundi. Zatim stavite krompir isečen na kockice i pelat. Posolite, pobiberite i pospite mirođijom. Sipajte i šolju vode, pa kada proključa smanjite temperaturu i kuvajte dok krompir ne omekša oko 25 minuta. Često mešajte kako se ne bi zalepilo i zagorelo, a po potrebi dolivajte još vode. Nakon toga dodajte seckani spanać i nastavite sa kuvanjem. Na kraju sipajte limunov sok i promešajte da se ukusi sjedine. 

Izvor: Stvar ukusa