U toku je Uskršnji post, a tada smo malo skučeni sa izborom hrane. Nedostaju nam ideje za pripremu, jer želimo da jedemo raznovrsno. Sada ne morate da brinete jer pored posnog pilava, donosimo vam recept i za posni gulaš od kormpira i spanaća. Domaćice ne moraju da budu iskusne u kuhinji kako bi im gulaš uspeo iz prve.
Ako želite da usitnite beli luk, a da ne koristitie rende, nož ili presu, pročitajte ovde kako to možete lako i brzo da uradite. Ako ne postite slobrodno gulaš poslužite sa domaćim feta sirom.
Sastojci:
- 1 mali luk
- 1 praziluk
- 4 čena belog luka
- 4 krompira na kockice
- 1 konzerva seckanog pelata
- 1 kašičica sušene mirođije
- 900 g spanaća
- 2-4 kašike svežeg limunovog soka
Priprema:
Mladi luk i praziluk sitno iseckajte, pa propržite na ulju, malo posolite. Dodajte mleveni beli luk i ostavi još 20-ak sekundi. Zatim stavite krompir isečen na kockice i pelat. Posolite, pobiberite i pospite mirođijom. Sipajte i šolju vode, pa kada proključa smanjite temperaturu i kuvajte dok krompir ne omekša oko 25 minuta. Često mešajte kako se ne bi zalepilo i zagorelo, a po potrebi dolivajte još vode. Nakon toga dodajte seckani spanać i nastavite sa kuvanjem. Na kraju sipajte limunov sok i promešajte da se ukusi sjedine.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno