Čuveni pilav sada ima i posnu varijantu. Zbog raznovrsnog povrća je preukusan, pa nećete ni primetiti da fali meso. Ako želite možete da dodate još nešto po želji. Već ste navikli na baka Jeline super preloge za jelo, ali pilav će vas posebno oduševiti. Možete da poslužite sa salatom, ali ovakvo jelo može da se nađe i na svečanoj trpezi.
Sastojci:
- 200 g pirniča
- 150 g spanaća
- 3 šargarepe
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 sveža paradajza
- 3 mlada krompira
- 3 pečene paprike
- peršun
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Pirinač i spanać skuvajte, pa iseckajte. Paradajz, šargarepu i luk isecite na kolutove. Tepsiju obložite pek papirom, pa na dno poređajte krompir isečen na kolutove, a onda ređajte povrće po redosledu koji želite, a poslednji sloj treba da bude pirinač. Svaki sloj povrća začinite. Preko pirinča pospite rendani sir. Pecite na 200°C oko 40 minuta. Kada se prohladi isecite.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus