Čuveni pilav sada ima i posnu varijantu. Zbog raznovrsnog povrća je preukusan, pa nećete ni primetiti da fali meso. Ako želite možete da dodate još nešto po želji. Već ste navikli na baka Jeline super preloge za jelo, ali pilav će vas posebno oduševiti. Možete da poslužite sa salatom, ali ovakvo jelo može da se nađe i na svečanoj trpezi.  

Sastojci:

  • 200 g pirniča
  • 150 g spanaća
  • 3 šargarepe
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 sveža paradajza
  • 3 mlada krompira
  • 3 pečene paprike
  • peršun
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:

Pirinač i spanać skuvajte, pa iseckajte. Paradajz, šargarepu i luk isecite na kolutove. Tepsiju obložite pek papirom, pa na dno poređajte krompir isečen na kolutove, a onda ređajte povrće po redosledu koji želite, a poslednji sloj treba da bude pirinač. Svaki sloj povrća začinite. Preko pirinča pospite rendani sir. Pecite na 200°C oko 40 minuta. Kada se prohladi isecite. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja