Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNI PILAV: Raznovrsno povrće savršeno menja meso, a pečene paprike daju poseban šmek čuvenom jelu

Posni pilav bez mesa je savršen predlog za današnji ručak.

 Posni pilav bez mesa Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Čuveni pilav sada ima i posnu varijantu. Zbog raznovrsnog povrća je preukusan, pa nećete ni primetiti da fali meso. Ako želite možete da dodate još nešto po želji. Već ste navikli na baka Jeline super preloge za jelo, ali pilav će vas posebno oduševiti. Možete da poslužite sa salatom, ali ovakvo jelo može da se nađe i na svečanoj trpezi.  

Sastojci:

  • 200 g pirniča
  • 150 g spanaća
  • 3 šargarepe
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 sveža paradajza
  • 3 mlada krompira
  • 3 pečene paprike
  • peršun
  • 100 g tvrdog sira 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Pirinač i spanać skuvajte, pa iseckajte. Paradajz, šargarepu i luk isecite na kolutove. Tepsiju obložite pek papirom, pa na dno poređajte krompir isečen na kolutove, a onda ređajte povrće po redosledu koji želite, a poslednji sloj treba da bude pirinač. Svaki sloj povrća začinite. Preko pirinča pospite rendani sir. Pecite na 200°C oko 40 minuta. Kada se prohladi isecite. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti