Posni trouglići sa krompirom su toliko dobri da nećete moći da prestanete da jedete. Baka Jela nas je i ovaj put obradovala posnim pecivom koje nije teško za pripremu, a svideće se svima. Zaboravite na pekaru, jer domaće je uvek bolje od kupovnog. Postrebna su vam 3 sastojka i nijedan nije skup.
Možda vam deluje kako pecivo nije nešto što biste mogli da napravite, ali pomoću baka Jelinog jednostavnog recepta, svima uspeva iz prve.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora (tankih)
- 3 krompira
- 1 veći crni luk
Priprema:
Luk isecite, pa propržite. Posolite, pobiberite, a ako želite dodajte i biber u zrnu. Dodajte rendani krompir i sve promešajte. Uzmite koru, nauljite je pa po dužini presavijte. Još malo nauljite, a onda još jednom presavijte da dobijete tanku traku. Na vrh stavite nadev, a onda popreko preklopite da se formira trougao, pa tako naizemnično preklapajte dok ne stignete do kraja trake. Ređajte u nauljen pleh, pa premažite svaki trouglić. Pecite na 200°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Recept za jednostavnu pitu od heljde
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama