Supa sa knedlama i sladak kupus je omiljena srpska hrana. Sada iskombinujte ova dva recepta i napravite kuvani kupus sa noklicama. Još su bolje od knedli jer im se dodajte beli luk, koji ne samo što je zdrav, već i daje poseban šmek knedlama. Možete da jedete i u toku Uskršnjeg posta, a i pun je vitamina. Poslužite sa domaćim hlebom od speltinog brašna.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 praziluk
- oko 700 g svežeg kupusa
- 1 šargarepa
- 1 koren celera
- 500 ml kuvanog paradajza
- 500 ml vode
- 2 čena belog luka
- 50 ml ulja
Za kukuruzne noklice:
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 3-4 kašike vode
- 1 kašika ulja
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 čen belog luka
Priprema:
Iseckajte crni luk i praziluk, pa propržite na ulju. Dodajte iseckanu šargarepu, koren ili celera i seckani beli luk. Dodajte iseckan kupus i dinstaje 2-3 minute. Prelijte sokom od paradajza i vodom, dodajte začine. Kuvajte oko 30 minuta. Ako volite pikantnije možete da dodate i seckanu ljutu papriku.
Pomešajte brašno, ulje, vodu i mleveni beli luk. Dobro sjedinite, pa ostavite 10-ak minuta. Kašičicom vadite noklice i spuštajte u kuvani kupus 5 minuta pre nego što ćete da isključite.
Izvor: Šerpica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus