Supa sa knedlama i sladak kupus je omiljena srpska hrana. Sada iskombinujte ova dva recepta i napravite kuvani kupus sa noklicama. Još su bolje od knedli jer im se dodajte beli luk, koji ne samo što je zdrav, već i daje poseban šmek knedlama. Možete da jedete i u toku Uskršnjeg posta, a i pun je vitamina. Poslužite sa domaćim hlebom od speltinog brašna

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 1 praziluk
  • oko 700 g svežeg kupusa
  • 1 šargarepa
  • 1 koren celera
  • 500 ml kuvanog paradajza
  • 500 ml vode
  • 2 čena belog luka
  • 50 ml ulja 

Za kukuruzne noklice:

  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 3-4 kašike vode
  • 1 kašika ulja
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 čen belog luka

Priprema: 

Iseckajte crni luk i praziluk, pa propržite na ulju. Dodajte iseckanu šargarepu, koren ili celera i seckani beli luk. Dodajte iseckan kupus i dinstaje 2-3 minute. Prelijte sokom od paradajza i vodom, dodajte začine. Kuvajte oko 30 minuta. Ako volite pikantnije možete da dodate i seckanu ljutu papriku. 

Pomešajte brašno, ulje, vodu i mleveni beli luk. Dobro sjedinite, pa ostavite 10-ak minuta. Kašičicom vadite noklice i spuštajte u kuvani kupus 5 minuta pre nego što ćete da isključite. 

Izvor: Šerpica