Brzi pita mafini lako se spremaju, a što je najbolje ne morate da mesite testo, već se spremaju od gotovih kora. Od ove smese dobićete 24 mafina, a recept možete da iskoristite i da napravite pitu. Idealni su za doručak, kao predjelo na proslavama ili ako vam dođu iznenadni gosti, jer se spremaju očas posla.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 500 g sitnog sira
- 3 jajeta
- 3 kašike griza
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- so
- susam
Priprema:
Sir ukoliko ima potrebe malo posolite, pa mu dodajte cela jaja, griz, prašak za pecivo, kiselu vodu, ulje i jogurt. Sve dobro promešajte ručnom mutilicom da dobijete homogenu smesu. Kore isecite na tanje trakice, pa ih ubacite u mešavinu od sira i jaja i izmešajte da se lepo sjedine sa filom. Kalup za mafine obložite korpicama za pečenje, pa kašikom napunite svaku sa korama i sirom. Otprilike dovolje su vam dve kašike za svaki mafin. Pre pečenja ih pospite susamom, pa ih stavite u rernu zagrejanu na 230 C oko 30 minuta.
Izvor: Cooking
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter
Teleće pečenje sa šargarepom
Posna torta sa orasima i džemom od kajsija