Ako nemate ideju šta da pripremate za ručak, piletina je uvek dobro rešenje. Umesto pohovane ili samo grilovane, napravite pečeno belo meso u fantastičnom sosu. Biće mekano i preukusno. Svi koje vode računa o zdravlju i ishrani često jedu ovo meso, ali umesto klasičinih recepata isprobajte ovaj za kojim su svi poludeli. Video ima preko 10 miliona pregleda, a lako i brzo se sprema. 

Kao prilog je dovoljna samo salata, ali možete i krompir. 

Sastojci:

  • 3 pileća filea
  • 3 čena belog luka
  • 1 crni luk 
  • 170 ml pilećeg bujona ili tople vode
  • 170 ml pavlake za kuvanje 
  • veza peršuna
  • sok od pola limuna
  • 1/2 kašičice muškatnog oraščića

Priprema: 

Meso isecite uzduž i popreko da dobijete male kvadrate, ali nemojte do kraja (šnicla treba da bude cela). Posolite i pobiberite, a zatim propržite s obe strane na maslinovom ulju i puteru. Izvadite meso, pa u tiganj dodajte još malo putera, a zatim i seckani beli i crni luk, kao i peršun. Sipajte bujon (vodu), pavlaku, limunov sok i muskatni oraščić. Promešajte i kratko kuvajte oko 2-3 minuta. Zatim vratite piletinu, pa poklopite i na laganoj vatri krčajte još 5-10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa