Svaki istinski ljubitelj čokoladnih poslastica, ovoj neće moći da odoli. Kombinacija višanja i čokolade je dobitna, a mekane kore se prosto tope u ustima. Priprema zaista nije komplikovana, a sastojke imate kod kuće. Čokoladni kolač sa višnjama je super za sve vrste proslava.
Pročitajte i kako možete da zamrznete višnje kako bi uvek imali pri ruci.
Sastojci:
Za kore:
- 3 jajeta
- 14,5 kašika šećera
- 14,5 kašika ulja
- 14,5 kašika mleka
- 14,5 kašika brašna
- 3,5 kašike kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 500 ml vode
- 150 g šećera
- 2 pudinga od čokolade
- 100 g čokolade
- 500 g očišćenih višanja
Za preliv:
- 250 ml slatke pavlake
- 100 g čokolade
Priprema:
Pomešajte vodu (400 ml) i šećer i kuvajte. Preostalu vodu (100 ml) pomešajte sa pudingom, pa dodajte smesu u vodu sa šećerom i mešajte dok se ne zgusne. Pokrijte i ostavite da se ohladi.
Odvojte žumanca i belanca, pa belanca umutite sa šećerom, uljem, mlekom, brašnom, kakaom i praškom za pecivo. Na kraju umešajte umućena belanca i lagano sjedinite smesu. Pleh veličine 20×35 cm premažite uljem i pospite brašnom, pa sipajte polovinu smese. Pecite 10 minuta, pa izvadite i rasporedite višnje preko. Zatim izrendajte čokoladu preko i prelijte mlakim filom od pudinga. Sipajte drugu polovinu testa i pecite na 170°C dok ne bude gotovo. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i sipajte glazuru preko ohlađenog kolača.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus